Bouwgrond in Vlaanderen wordt alsmaar duurder. Volgens Het Nieuwsblad (21/08/23) stegen de prijzen het afgelopen jaar met maar liefst 13 %. Met die hoge prijzen wil je je bouwgrond graag efficiënt en optimaal benutten. Een autolift helpt je daarbij. Hoe? Dat ontdek je hier.

Efficiënt gebruik van je perceel

Dat bouwgrond steeds schaarser en duurder wordt, is een feit. Je gebruikt elke vierkante meter dus maar beter goed. Meters toevoegen is moeilijk. Meer uit de beschikbare meters halen is dat gelukkig niet. Slim gebruik van de ruimte creëert meerwaarde en verhoogt je wooncomfort. Waar wacht je nog op?

De voordelen van een autolift

Met een autolift stal je je wagen veilig, zonder ruimte op het straatniveau te verliezen. Je gebruikt de oppervlakte van 1 parkeerplaats in of buiten de woning, maar laat de auto wegzakken tot op kelderniveau. Daarna kan je één of meerdere wagens van het platform de kelder inrijden en dit afhankelijk van de grote van de kelder. Ev. kan een auto-draai- of schuifplatform nog extra comfort bieden. Zo behoud je de ruimte in of rond je woning.

Toepassingen van een autolift

Een autolift is een veelzijdige oplossing om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Je kan deze oplossing toepassen in:

  • residentiële gebouwen
  • appartementsgebouwen
  • commerciële gebouwen
  • parkeergarages
  • garage showrooms

Extra troeven voor je wagen

Optimaal ruimtegebruik is steeds belangrijker en dus het grootste voordeel van een autolift voor jouw project. Toch zijn er nog enkele extra troeven, die meer dan mooi meegenomen zijn. Doordat de auto’s enkel toegankelijk zijn via de autolift, beperk je het risico op vandalisme of diefstal aanzienlijk. Bovendien is je wagen meteen ook beschermd tegen bijvoorbeeld hagel of extreme temperaturen, zodat je carrosserie langer mooi blijft.