Comfortabel wonen met zicht op zee. Wie droomt daar niet van? Om het parkeren even aangenaam te maken als het verblijf zelf kreeg deze residentie in De Panne niet 1 maar meteen 2 autoliften. Zo blijven de wachttijden beperkt en wordt de oppervlakte in de parkeergarage optimaal benut.

96 parkeerplaatsen ondergronds

Met bewoners, personeel en bezoekers komen dagelijks heel wat mensen over de vloer in deze residentie in De Panne. Op de beperkte oppervlakte bijna 100 parkeerplaatsen voorzien, was een fikse uitdaging. Om die ruimte optimaal te benutten, zag de projectontwikkelaar liever geen inrijhelling, die veel plaats inneemt. Een gebruiksvriendelijke, veilige en snelle autolift was het perfecte antwoord.

IdealPark als ideale oplossing

RDL bekeek de plannen, de technische bijzonderheden en bracht de noden in kaart. Omwille van de grote hefhoogte en de bouwtechnische voorschriften installeerde RDL Engineering autoliften van IdealPark. Onder meer de beperkte uitloophoogte en de schachtafmetingen gaven de doorslag. Met de keuze voor snelle liften tackelde RDL meteen ook de bezorgdheid voor lange wachttijden aan de inrit van de ondergrondse parking.

1 of 2 autoliften?

Dilemma’s zijn talrijk en vaak complex. Dat geldt ook voor de keuze tussen 1, 2 of meer autoliften. Als expert ter zake staat RDL Engineering klaar met toegewijd advies op maat van elk project. Als leidraad geldt 1 lift per 40 parkeerplaatsen. De keuze voor 2 autoliften in dit project komt voort uit enkele vaststellingen:

  • aan de kust en met een oudere bewoning is de parking minder gevuld, dus de richtlijn van 1 lift per 40 plaatsen was minder strikt te volgen
  • velen gebruiken hun wagen niet dagelijks en rijden dus minder frequent binnen en buiten
  • de snelle liften hebben een hogere capaciteit en daardoor is er steeds snel een lift beschikbaar