Voor de hand liggende oplossingen, zoals hellingen om wagens te verplaatsen tussen verdiepingen, hebben uiteraard hun nut. In een moderne showroom nemen ze evenwel teveel plaats in en ontsieren ze de architectuur. Een systeem met een heftafel bood soelaas voor deze luxueuze showroom.

Als autodealer wil je in je showroom je paradepaardjes tonen aan het grote publiek. Precies daarom besloot Bilpunkten een nieuwe bovenverdieping te bouwen. Een moderne showroom voor nieuwe modellen en oude klassiekers. De weg naar die aantrekkelijke showroom moest natuurlijk ook zo elegant mogelijk opgezet worden.

Om auto’s van de ene naar de andere verdieping te verplaatsen, lijkt een helling een logische oplossing. Toch koos Bilpunkten bewust niet voor die optie. “Een helling neemt kostbare ruimte in. Bovendien vraagt de uitvoering ervan veel tijd en een groot budget”, legt garagehouder Magnus Redlig uit. Een schaarheftafel bleek een prima alternatief.

Verticaal liftsysteem

De vraag naar een schaarheftafel leidde naar VPG. Het oog voor detail en de hoge afwerkingsgraad leenden zich perfect voor toepassing in de premium showroom. Het technologische hefsysteem weerspiegelt trouwens de waarden van de wagens bij Bilpunkten: elegant, praktisch en betrouwbaar. Zo valt de puzzel perfect ineen, tot een harmonisch geheel waar je je ogen uitkijkt. Magnus Redlig: “Als grote autoliefhebber vond ik het trouwens fantastisch dat het lifttype M5 is. Een leuk detail dat het project nog geslaagder maakt.”

  • Op zoek naar een heftafeloplossing? RDL Engineering helpt je graag verder.